Vilt by VIZIO

AMAZING: Vilt by VIZIO

In onze continue zoektocht naar 'Making Things Amazing' kwamen we in aanraking met PET-vilt. En we ontdekten dat we dit niet alleen kunnen snijden en insnijden, maar ook haarscherp printen! Daarmee is het onder meer geschikt voor het personaliseren van interieurafwerking, maar ook voor bewegwijzering, lampen en andere 3D-objecten. Vilt by VIZIO was geboren!

Duurzaam, akoestisch en veelzijdig
Vilt by VIZIO is een plaatmateriaal van 9 mm dik dat is ontwikkeld op basis van gerecycelde polyestervezels, afkomstig van PET-flessen. Het is duurzaam, recyclebaar, geluidsabsorberend, brandvertragend en kleur- en slijtvast. Het is verkrijgbaar in maar liefst 36 kleuren. Vilt by VIZIO is dan ook een zeer veelzijdig materiaal, waarmee je supermooie dingen kunt maken.

"Vilt by VIZIO is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat haarscherp geprint kan worden."

Vilt by VIZIO. Snijden, insnijden én printen van duurzaam PET-vilt.

 
Snijden
Als je met Vilt by VIZIO werkt, ga je in je ontwerp uit van staande panelen. Je ontwerpt de vormen die je wilt en wij snijden ze haarscherp machinaal voor je uit.

Insnijden
Als je een 3D-vorm maakt of een patroon toepast, werken we met minder diepe messen om vouwlijnen in te snijden of de panelen van patronen te voorzien.

Printen
Met onze geavanceerde printers kunnen we de viltplaten ook voorzien van superstrakke prints en patronen in elke gewenste kleur.

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op via: +31 (0)499 551444 of info@viziosign.nl

Zachte structuur, krachtige kleuren: functioneel én mooi


Grafisch en kleurrijk of liever een wat meer ingetogen uitstraling geven aan het interieur? Met Vilt by VIZIO kleed je iedere ruimte stijlvol aan. Met zachte texturen en liefst 36 krachtige kleuren. Het materiaal is kleur- en slijtvast, zodat je ontwerpen langdurig hun uitstraling behouden.

Elke vorm die je bedenkt, kunnen we voor je uitsnijden. En elk patroon dat je ontwerpt, printen we haarscherp op de viltpanelen. De goede bewerkbaarheid en montagemogelijkheden geven je alle ontwerpvrijheid om interieurs te verfraaien én de akoestiek naar je hand te zetten.

Maar je kunt nog veel meer met Vilt by VIZIO. Denk aan de mogelijkheid van creatieve bewegwijzering, vrijstaande elementen, lampen en opvallende 3D-objecten. Geef je creativiteit de ruimte, wij zorgen voor een prachtige resultaat!

Bekijk hier de kleuren

Duurzaam, geluidsabsorberend en brandvertragend


Vilt by VIZIO wordt gemaakt van polyestervezels. Een groot gedeelte hiervan, tot wel 60%, bestaat uit gerecyclede polyester. Daarmee is Vilt by VIZIO een duurzame keuze.

Gerecycled vilt heeft zeer goede akoestische eigenschappen omdat het geluidsabsorberend is. Vilt by VIZIO is dan ook zeer geschikt in ruimtes die hol klinken en galmen. Dat is vaak het geval als er (veel) glas, beton of staal is toegepast. Als je de viltpanelen aanbrengt op de muren en plafonds, zorg je voor een een heel andere akoestische beleving.

Goed om te weten: Vilt by VIZIO is ook een veilige keuze vanwege de brandvertragende eigenschappen.

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie via: +31 (0)499 551444 of info@viziosign.nl

vilt_tekst

Tekst gesneden uit PET vilt

In dezelfde kleur of in een contrasterende kleur, alles is mogelijk. Door twee of meerdere lagen op elkaar te monteren creëer je een bijzondere look in een interieur. Naast teksten kun je er ook voor kiezen om grafische vormen of structuren toe te passen. 


vilt_balie_interieur